+31651942320 [email protected]

Coaching en begeleiding

Coaching is een praktische en toekomstgerichte vorm van probleembenadering. Een vorm van professionele begeleiding waarbij de coach als gelijkwaardige partner ondersteunt bij het behalen van door jouzelf gekozen doelen. Er is daarom nooit sprake van een vaststaand traject, maar gaat het altijd om maatwerk.

Als gediplomeerd Mensgericht coach kijk ik naar het hele plaatje ( hoofd, hart en handen ). Het is dan ook zeker mogelijk om elementen van creatieve coaching of wandel coaching in het traject te betrekken. Bij begeleiding in verband met weerbaarheid is het daarom vanzelfsprekend dat we psycho-fysiek aan de slag gaan. Alles natuurlijk in overleg en alleen met uw toestemming.

Naast coach ben ik stress-counselor en gespecialiseerd in rouwverwerking. Rouwverwerking om het verlies van een geliefde maar ook bij het verlies van een baan, scheiding of het moeten leven met een ( chronische ) ziekte. Vaker voorkomende life coach vragen zijn: het ( her ) vinden van persoonlijke grenzen, het nemen van beslissingen, zelfacceptatie en persoonlijke groei. Maar ook begeleiding na een scheiding, stress, onzekerheid en angst. Daarnaast ben ik gecertificeerd in Emotional Fredom Techniques (EFT) een zeer effectieve therapie voor het opheffen van beperkende/ blokkerende gedachten en emoties. Meer hierover via deze knop naar meer informatie over EFT  

Of er nu een interne of een externe factor is die je uit balans brengt, je bepaalt zelf hoe je daarmee omgaan ( coping-stijl ). Doormiddel van coaching kun je er achter komen welke manier voor jou het meest geschikt of meest effectief is en je deze eigen maken.

Werk gerelateerde coaching en begeleiding

Coaching en begeleiding kan worden ingezet voor individuele medewerkers die vastlopen op het werk, maar ook voor begeleiding afdelingsbreed. Denk aan afdelingen waar door stress ( reorganisatie/ functie wijziging ), ruzies en of pesten de werkvreugde en kwaliteit van het werk negatief beïnvloed wordt. Maar ook voor nieuwe afdelingen waar de individuele personen nog geen onderlinge band hebben en geen ( ver- )binding met het geheel. Begeleiding kan dan plaatsvinden op o.a. het gebied van:

   • houding en communicatie
   • grenzen herkennen en bewaken
   • cohesie en samenwerken
   • Stress
   • preventief tegen uitval

  Hoe werk ik?

  Na een intake kijken we of er voldoende draagkracht is voor een coaching of begeleidingsovereenkomst. In deze overeenkomst formuleren we de doelen van het traject en de tijd waarbinnen we het traject willen afsluiten. Mogelijk maken we ook een afspraak over een evaluatie moment.

  Bij zowel coaching als begeleiding is er altijd sprake van maatwerk en steunt altijd op onderstaande 4 punten: Verduidelijken van de hulpvraag, haalbaarheid van die hulpvraag, opstellen van een reëel plan, meetbaarheid en preventief naar de toekomst.

  In de overeenkomst staan ook de basisafspraken zoals bijvoorbeeld de kosten, waar en wanneer we elkaar zien, hoe we met elkaar omgaan, vertrouwelijkheid en geheimhouding.

 • Vragen of een vrijblijvend kennismakingsgesprek aanvragen? Gebruik de contact knop.

  contactformulier

   

Van kwetsbaar naar weerbaar,

sterk in verandering en veerkracht.