+31651942320 [email protected]

Emotional Freedom Techniques

Emotional Freedom Techniques (EFT) werkt op de in ieder mens aanwezige energiebanen (meridianen) Veel mensen kennen deze wel vanuit de oosterse geneeskunst. EFT noemen ze dan ook wel emotionele acupunctuur. EFT werkt doormiddel van zachte kloppen of tappen op het lichaam. Hierdoor gaat de energie weer vrij stromen en worden blokkades opgeheven. Negatieve patronen en gedachten worden vervangen voor positieve. De techniek is eenvoudig aan te leren, waardoor je het op ieder gewenst moment bij jezelf kunt toepassen.

Tijdens een EFT sessie gaan we opzoek naar de juiste formulering van je hulpvraag. Dit is van groot belang om onze vorderingen te kunnen vast leggen. Vervolgens gaan we aan de slag met een eenvoudige tap of klop patroon dat past bij je hulpvraag. De tap punten liggen allemaal op het bovenlichaam en je kunt je kleding gewoon aanhouden. In zeer specifieke situaties waarin je niet zelfstandig zou kunnen tappen/ kloppen , denk daarbij aan een fysieke beperking, kan dit voor je gedaan worden. Over het algemeen kan een kind van 6 jaar (na enig oefenen) de patronen zelfstandig uitvoeren. Juist dit maakt dat EFT altijd beschikbaar is en blijft en altijd kan worden toegepast wanneer nodig. Na iedere sessie kijken we naar in hoeverre in je hulpvraag is voorzien en maken we plannen voor vervolg.

Net zoals al onze coaching trajecten is deze therapie gericht op zelfredzaamheid. Dat wil zeggen dat je handvaten krijgt waarmee je zelf aan de slag kunt en dus niet afhankelijk bent van een ander. De trajecten zijn daarom kort (2 tot 8 sessies).

EFT is inzetbaar bij
– bestrijden van fysieke pijn
– bestrijding van emotionele/ psychische pijn zoals:
– een laag zelfbeeld – gevoelens van vastlopen
– remmende aannames en belemmerende gedachten (zelfsabotage)
– en betere relatie met jezelf en met een ander
– negatieve gevoelens zoals boosheid, angst, onrust, minderwaardigheid etc.
– een tekort aan daadkracht/ energie
– slapeloosheid

Voor wie?
EFT is voor iedereen. Zelf kies ik voor een minimale leeftijd vanaf 6 jaar. Ondanks dat EFT door veel mensen wordt gezien als een alternatieve geneeswijze, is het niet nodig om te geloven in EFT, de werking is namelijk wetenschappelijk bewezen. EFT kan op zichzelf, maar ook in combinatie met andere coaching vormen worden ingezet.

“Live Life on Your Terms. Take control of your consistent emotions and begin to consciously and deliberately reshape your daily life experience – Tony Robbins

contactformulier