+31651942320 [email protected]

Beste SMART & Safe kinderen en ouders/verzorgers,
Het kan je niet ontgaan zijn; sinds 16 maart hebben wij – met pijn in ons hart – onze trainingen moeten staken tot tenminste 1 juni. Een noodzakelijke overheidsmaatregel met grote gevolgen voor ons, maar ook voor jou. Dat spijt ons. We hopen vooral dat iedereen in beweging blijft, ook nu wij onze deuren hebben moeten sluiten.
Deze situatie zal veel vragen oproepen. Met dit bericht hopen wij de meest essentiële vragen te beantwoorden.

Heb ik recht op compensatie?
Een logische en terechte vraag in deze uitzonderlijke tijden. Uit de informatie die wij hebben ontvangen van NL Actief, de overkoepelende brancheorganisatie voor ondernemers in het sport- en bewegingsbedrijf, is het antwoord vooralsnog nee. Dit vraagt om een uitleg:
Nederland (en in het bijzonder onze branche) verkeert in een ongekend uitzonderlijke situatie. Dat wij onze diensten niet kunnen aanbieden komt door de ingrijpende overheidsmaatregel en vormt een overmachtssituatie. Daarnaast was sporten in een sportclub – gelet op de richtlijnen van het RIVM – ondertussen onmogelijk geworden.
Op grond van de wet is opschorten van je betaalverplichting, gelet op de bijzondere aard van de situatie, niet mogelijk. Op dit moment is het voor ons dan ook onmogelijk om je te compenseren voor de tijd dat wij gesloten zijn. We vragen je dan ook vriendelijk om betalingen niet te storneren.

Wat en wanneer dan wel?
Daar kunnen we momenteel nog niets zinnigs over zeggen. Wij zullen dit de komende periode inventariseren en op korte termijn bij je terugkomen met een passende oplossing, waarmee we je hopelijk tevreden kunnen stellen. Deze uitzonderlijke situatie vraagt veel van iedereen. Wij zullen alles in het werk stellen om ervoor te zorgen dat wij binnenkort weer open kunnen en ons inzetten om de ongemakken zoveel als mogelijk te compenseren.