+31651942320 [email protected]

Weerbaar op de werkvloer

Deze training is voor iedereen die als professional weerbaar wil worden. Gericht op praktijkvoorbeelden en bedrijfsspecifieke situaties die u en uw collega’s op het werk tegenkomen. Professionele weerbaarheid, ( weerbaarheid op de werkvloer ) is in veel opzichten anders dan reguliere weerbaarheid. Denk maar eens aan de bevoegdheden en de taak die u heeft wanneer u in functie bent. De verantwoordelijkheden naar uw collega’s, klanten of bezoeker en de goederen van het bedrijf waar u werkt. Denk daarbij ook aan de bedrijfsprotocollen, de collegiale taakverdeling, de publieke functie van uw bedrijf. Dit zijn zaken die bij persoonlijke of reguliere weerbaarheid geen rol hebben. Deze trainingen worden dan ook wel gevaarsbeheersing genoemd. Dit zegt niets over de mate van fysieke weerbaarheid die daarbij te pas komt, maar meer over de setting en de regelgeving die daarbij komt kijken.

Tijdens de training gaan we vooral veel “doen en ervaren” ( ook vel psycho-fysieke training genoemd ). We doen oefeningen en spelen realistische situaties na. We bekijken onze fysieke, mentale en emotionele houding in weerstand situaties, verbeteren die houding en maken die ons eigen. We leren weerstand tijdig herkennen en leren hoe we hier op anticiperen. De nadruk ligt in het zo veel mogelijk beperken van agressie en voorkomen van geweld. Een belangrijk onderdeel hierin is contact maken, contact houden  en communicatie.

Belangrijk is dat, wanneer het mis gaat,  u weet wat u moet, mag en kan doen. U leert eenvoudige technieken die u kunt inzetten om  uzelf, anderen of goederen fysiek te verdedigen. Daarmee bewust van veiligheid, proportionaliteit en wettelijke kaders. U leert welke stappen u kan ondernemen na de-escalatie.  Bijvoorbeeld over afspraken met betrekking tot, melding maken of aangifte doen, gebouwontzegging en opvang van betrokken collega’s  ( bezoekers of patiënten ) na het incident.

Bent u ZZP-er,  ambulant zorg- en dienstverlener, legt u huisbezoeken af of bent u gedetacheerde en heeft u wisselende werkplekken? Neem ook dan contact op. U kunt de training ook individueel of in een samengestelde groep volgen.

Prijs op aanvraag van offerte.

contactformulier