+31651942320 [email protected]

Weerbaar op school

Bent u opzoek naar een weerbaarheidstraining voor tijdens de reguliere gymles, weerbaarheidsproject, themadag of gewoon een leerzame aanvulling op uw ( na- ) schoolse activiteiten?  Neem gerust contact met ons op dan organiseren wij voor ( of met ) u een leuke en leerzame activiteit bij u op locatie.

Weerbaarheid voor de jongste kinderen vanaf 4 jaar :

In een veilige en kindvriendelijke setting werken we aan basis vaardigheden zoals samenwerken, nee zeggen, vertellen wat je wil /niet wil, zelf oplossen of hulp vragen, emoties, respect voor jezelf/ander of  is dit nu vervelend of gevaarlijk?

Voor de kinderen vanaf 6 tot 12 jaar :

Voor de kinderen vanaf 6 tot 12 jaar komt daar naast de sociale weerbaarheid ook fysieke weerbaarheid bij en kan er dieper ingegaan worden op de eerder genoemde thema’s. De nadruk ligt duidelijk bij het voorkomen van problemen en ruzie, maar omdat dit niet altijd te voorkomen is, ook wat je kunt doen als het mis gaat. Ook wordt er bij deze leeftijd aandacht besteed aan groepsdruk, omgaan met vreemden, veilig alleen thuis etc.

Voor jongeren vanaf 12 jaar :

Voor het voortgezet onderwijs ( afhankelijk van het soort onderwijs ) organiseren wij naast weerbaarheidstraining ook themadagen ( zoals “wereldburgerschap ” “nee=nee” “Respect-stop pesten nu!” ) Deze thema dagen zijn zeker actieve dagen waarin de leerlingen mentaal en fysiek flink aan de bak moeten. Een geschikte ruimte om te kunnen bewegen ( binnen of buiten ) is dan ook beslist noodzakelijk.

Training voor personeel: scholen en kinderdagverblijven

Voor het personeel van scholen en kinderdagverblijven geven wij training op de volgende gebieden: Omgaan met agressieve kinderen, omgaan met agressieve ouders, herkennen en handelen bij vermoeden van ( seksueel ) misbruik van kinderen, teambuilding.

Kijk voor meer info onder bedrijfstraining

Wilt u meer weten, overleggen over de mogelijkheden of een afspraak maken, neem dan contact met mij op.

contactformulier

Jiredin op bezoek bij het Obesitas centrum

In het kader van het Obesitas behandelplan van het Laurentius ziekenhuis nodigen wij per behandelronde 2 gastdocenten uit die een les komen verzorgen en zo de kinderen kennis kunnen laten maken met diverse vormen van beweging. Dit keer hadden we Rozemarijne van Jiredin gevraagd. Omdat veel van onze kinderen te kampen hebben met onzekerheden en soms weinig zelfvertrouwen of laag zelfbeeld leek een kidsafetyles goed aan te sluiten bij de doelgroep. Omdat deze behandelgroep qua leeftijd erg divers is, is het pittig om een les te verzorgen die alle leeftijden aanspreekt. De les bestond echter uit leuke originele spellen en oefeningen die voor elke leeftijdscategorie geschikt is en zelfs voor volwassenen leuk zouden zijn. Deze ouders vonden het helaas wat pittig om aan de les mee te doen maar dit lag zeker niet aan de les inhoudelijk Op een laagdrempelige humoristische wijze kregen de kinderen enkele eenvoudige (maar effectieve) zelfverdedigingstechnieken uitgelegd en mochten ze hiermee gaan oefenen met elkaar. De groep moest duidelijk over een drempel heen om zich volledig te durven laten gaan in de zelfverdedigingstechnieken. Enigszins terughoudend werden de oefeningen uitgevoerd en groeide daarin het enthousiasme ook. Dank zij de open en enthousiaste benadering van Rozemarijne is het een hele leuke en originele les geworden waarbij zowel lichamelijke inspanning als aandacht voor persoonlijke groei aanwezig waren. Met heel veel respect voor ieder kind individueel maar ook voor de belevingswereld van kinderen in het algemeen stuurt ze de groep aan en is daarbij heel duidelijk wat ze verwacht van de groep. Namens het team Obesitas centrum en de kinderen hartelijk dank voor deze les en misschien tot een volgende keer!! Groet, Lucia de Reijer Coördinator Obesitas centrum Lucia de Reijer

Coordinator en Orthopedagoog , Obesitas centrum , Eetpoli, Laurentius Ziekenhuis