+31651942320 [email protected]

Weerbaarheidstraining

Je bent opzoek naar een weerbaarheidstraining voor jezelf of voor een ander, privé of in een groep? Dan ben je hier op het juiste adres. Naast onze doorlopende training voor kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar ( onder de naam SMART & Safe ), organiseren we met regelmaat korte weerbaarheidstrainingen bij jou op locatie of bij ons in Roermond. Neem je gerust een kijkje in ons aanbod.

Er is een weerbaarheidstraining voor iedereen, met of zonder handicap, jong of oud, man of vrouw, met of zonder sport achtergrond. Realistisch, praktisch en eenvoudig. 

Nu denkt u misschien,”Maar ik hou niet van vechten!” Dat is mooi, ik ook niet. Onze weerbaarheidstraining is niet te verwarren met zelfverdediging en al helemaal niet met vechtsport. Je  zal zeker elementen van zelfverdediging tegenkomen in onze training, maar er is met name veel aandacht voor het voorkomen van problemen en het zo snel en veilig mogelijk beëindigen van het probleem. Er is dus veel aandacht voor de sociaal-emotionele kant van weerbaarheid. Je moet dan ook voor jezelf een aantal zaken duidelijk krijgen: Wat is mijn grens en hoe maak ik de ander duidelijk wat ik wel en niet accepteer. Wanneer en waarvoor wil ik vechten en weet ik dan ook hoe dat moet ( fysieke weerbaarheid ).

Tip voor de passivisten onder ons: Weten, hoe je iemand fysiek op afstand kunt houden, zorgt over het algemeen voor een alerte houding en zelfverzekerde uitstraling. Die uitstraling zorgt er weer voor dat je minder snel slachtoffer wordt van agressie. Je zal dus minder snel fysiek aan de slag hoeven.

In sommige gevallen is er ook ruimte voor cross-over training. Dat wil zeggen dat thema’s uit de bedrijfstraining ook aan u als individu gegeven kan worden. Te denken valt aan omgaan met agressieve kinderen of patiënten indien u mantelzorger bent of betrokken bent bij de opvoeding van een kind met gedragsproblemen. Ook de training over het herkennen  van en handelen bij
( het vermoeden van ) seksueel misbruik is hiervoor geschikt.

Momenteel verzorgen wij de volgende weerbaarheidstrainingen:  Via de groene knoppen kunt u doorklikken naar meer informatie. Heeft u daarna nog vragen, neem dan gerust contact met mij op.